De groep

Op het kinderdagverblijf De Boefjes – Baarsjes wordt er gewerkt met twee verticale groepen van max. 12 kinderen per dag. De leeftijd van de kinderen is van 0 tot 4 jaar. We streven naar een bezetting van max. 3 baby’s tot 1 jaar en max. 9 dreumesen en peuters tot 4 jaar. Op onze verticale groepen wordt ieder kind op zijn eigen niveau aangesproken en gestimuleerd. Broertjes en zusjes worden in dezelfde groep opgevangen waarin jongere kinderen zich kunnen optrekken aan de oudere kinderen en waarin oudere kinderen leren rekening te houden met jongere kinderen. Kinderen leren spelenderwijs van elkaar, ze leren elkaar te respecteren en rekening te houden met elkaar. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid worden hierdoor bevorderd.

In de samenstelling van de groep wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijden van de kinderen. Zo proberen we ervoor te zorgen dat er niet te veel kinderen van één leeftijd zijn, maar dat er wel voor ieder kind een leeftijdsgenootje is. Dat is van belang voor het contact in de groep. Verder zullen we proberen rekening te houden met de verhouding jongens en meisjes in de groep.

Op de groep staan per dag twee of drie pedagogisch medewerksters. Dit is afhankelijk van de grote van de groep. We werken totaal met vier vaste pedagogische medewerkers die op vaste dagen aanwezig zijn.
Bij kinderen van verschillende leeftijden in één groep moet een gemiddelde berekend worden voor de vaststelling van het aantal kinderen per leidster.

Dit gebeurt volgens de regels die gesteld zijn door de GGD. Kijk op 1ratio.nl voor meer informatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We leiden je graag rond! Plan hier een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging.

Plan een bezichtiging