Wenprocedure

Wij zien de kinderen graag en met plezier naar De Boefjes – Baarsjes in Amsterdam West komen.
Is plaatsing een feit dan maken we afspraken over het verloop van de wenperiode. De wenperiode gaat in vanaf de plaatsingsdatum. Op de eerste wendag wordt de kindmap op de locatie ingevuld.

Het uitgangspunt tijdens de wenperiode is dat uw kind zich vertrouwd en veilig leert voelen in de nieuwe omgeving. We vinden het dan ook van belang dat nieuwe kinderen eerst een aantal dagdelen komt wennen. Zo kunnen ze langzaam en in korte periodes wennen aan de nieuwe omgeving en groeit het vertrouwen. We besteden bij de aanmelding en bij wenfase veel aandacht aan de afstemming met ouders.
Het ene kind went makkelijker dan het ander kind. Afhankelijk daarvan kan de wenperiode verlengt of ingekort worden. Gemiddeld wennen we twee weken.

Afscheid nemen is belangrijk, zwaaien voor het raam zodat het afscheid voor uw kind een duidelijk ritueel gaat worden helpt uw kind vertrouwen te krijgen. Als de ouder behoefte heeft om te informeren naar zijn kind, dan kan men gerust bellen, desnoods een paar keer per dag. Wij stellen de ouders graag op de hoogte.

Het is belangrijk aan de leiding door te geven wanneer het kind door iemand anders wordt opgehaald. Geeft men niets door en staat er een voor ons vreemd persoon voor de deur dan zullen we eerst bellen met de ouder voordat we het kind meegeven.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We leiden je graag rond! Plan hier een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging.

Plan een bezichtiging